ДАН ШКОЛЕ

  03.11.2022. наша школа  је прославила свој 192. рођендан. 

 

Свечаном академијом и уручивањем пригодних награда ученицима и запосленим, школа  је прославила свој 192. рођендан.  

Прослави су присуствовали уз многобројне друге званице из јавног, културног и политичког живота присуствовали и председник општине др Иван Рајичић и председник СО Кучево, Бранко М. Кецман, заједно са сарадницима.

Обраћајући се присутнима, у свом поздравном говору, в.д. директора школе, Топлица Стојадиновић је између осталог рекао :

Основна школа „Угрин Бранковић“ је једна од најстаријих основних школа у Републици Србији. За 192 године постојања, кроз школу је прошао велики број ученика који су касније својим каријерама у различитим делатностима осветлали образ ове установе и учинили нас поносним не само зато што смо изнедрили бројне лекаре, инжењере, професоре, већ првенствено добре људе и домаћине.

Поносни смо и на наше садашње ученике који су у претходној 2021/2022. години  постигли значајне резултате на такмичењима које организује Министарство просвете, упркос потешкоћама које је наметнула епидемиолошка ситуација и чињеници да се настава није изводила само непосредно у школи, већ и онлајн. Наши ученици освајали су прва три места на општинским и окружним такмичењима, као и пласмане на републичким такмичењима. Можемо се похвалити и одличним спортистима, кошаркашицама и  џудистима. Kако је списак наших успешних такмичара подугачак и изискивао би десетоминутно читање, нећемо их именовати. Честитамо им на успеху и желимо да у новој школској години наставе са добрим резултатима, а, надамо се, и још бољим.

У протеклом периоду реализовано је више пројеката у сарадњи са Скупштином Општине Кучево, Министарством просвете, Школском управом Пожаревац.  Међу њима је пројекат  АМРЕС – умрежавање школа Србије којим су обухваћена сва подручна одељења и централна школа. Учествовали смо и у пројекту „Дигитална учионица“ којим је Министарство просвете опремило нашу школу са  14 лаптоп рачунара и 9 пројектора. Такође, у сарадњи са Министарством просвете и локалном самоуправом извршено је опремање информатичког кабинета са 25 десктоп рачунара. У току је пројекат под покровитељством општине – изградња приступних рампи и тоалета за децу са инвалидитетом. Покренут је пројекат и у наредном периоду планирана је реализација пројекта постављање ограде  и капије иза хале и око школског дворишта.

Школа је поводом прославе свог 192. рођенданаорганизовала литерарни конкурс на тему „Живот је леп“ и ликовни конкурс на тему „Јесење боје моје школе“. Прва места наградићемо пригодним наградама.

Ученици млађих разреда: најбољи ликовни рад је рад Николине Марјоковић, друго место заузела је Николина Јанковић, а треће Марко Стојадиновић.

Аутори најбољег ликовног рада за више разреде су Магдалена Јовић и Наташа Никић, друго место припало је Сави Јовановићу, а треће Кристини Жарић.

Најбољи  литерарни рад на тему „Живот је леп“ је рад Милице Лазић, друго место Теодора Орбуљевић, а треће Ана Коцић.

Јубиларне награде, које су уручили бивши директор Раденко Јовичић и садашњи Топлица Стојадиновић, добили су:

  • За 10 година рада: Вучковић Биљана
  • За 20 година рада: Пешић Виолета
  • За 30 година рада: Пасуљевић Снежана, Мартиновић Јасмина, Ружановић Драгиша, Стојадиновић Топлица
  • За 35 година рада: Кржановић Снежана

Током протекле године пензинисани су:Слађана Вулић, Словенка Романовић и Раденко Јовичић.

 

 

378785

ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

toplica.png 

Топлица Стојадиновић